erreportajea
Donostiako Herrerako Sukalde proiektua
2020-09-25
Donostiako Herrerako Sukalde proiektua

Donostiako Herrerako auzotarren jateko-beharra asetzen lagundu nahi duen auzoko-zerbitzua da Herrerako Sukalde. Kontsumo-kolektibizatu honen bitartez, jakiak prestatzeak dituen kostuak auzotarron artean berdinduz (lehengaiak, sukaldea eta langileak) eta tokiko nekazari, abeltzain eta arrantzaleok ekoitzitako produktuak landuz, elikadura osasuntsu eta goxoak prezio onetan eskaini nahi zaizkie auzotar eta kideei, elkarte gastronomikoekin lankidetzan.

Auzoko-zerbitzua erabiltzea, katering-zerbitzu batean kontsumitu baino, auzotarren beharretara egokitzen den zerbitzu kolektibizatuari bizia ematea suposatzen du. Ekonomikoki errentagarriak diren proiektu eraldatzaileen bidez balore jakin batzuk sustatzea lortuko da, “erosle” edo “saltzaile” figuratetatik haratago, auzotarrentzako eta auzotarrengandik sortutako zerbitzu ekonomiko jasangarriak martxan jartzea lortuz.

Erlazionatutako bideoak
erreportaje gehiago