120 lagun gerturatu ziren Atxondora Aner, Oihane, Jare eta Izarren Biezko baserrira.

Bi urtez atzeratu behar izan zen ekitaldia, azkenik ospatzea lortu zuten pasa den abuztuaren 26an Atxondoko Biezko baserrian. Gogotsu hasi zen eguna etxaldeko bisitarekin. Euskal Herri osotik ailegatutako ehun eta hogei lagun inguru bi taldetan banatuta, Aner eta Oihane jarraitu zituzten baratza, fruitu zuhaitzak, oilategia eta sendabelarrak ezagutzeko. Ondoren, barazki tostada, piper berdeak eta gazta... [+]

2023-07-06 | ARGIA
Biolur elkarteak 30 urte
Elikadura burujabetzaren eta nekazaritza ekologikoaren jaia Zestoako Iraetan

Biolur Nekazaritza Ekologikoaren Aldeko Elkarteak 30 urte betetzen ditu aurten. Hori ospatzeko, jaia antolatu du uztailaren 9an, igandea, Zestoako Iraetako frontoian. "Elikagai artifizialen bidez kapitalaren interesak soilik lehenesten dituzten proposamenen aurrean"... [+]


2023-06-27 | Leire Artola Arin
Biolur elkarteak 30. urteurrena ospatuko du uztailaren 9an Zestoan

Egun osoko egitaraua prestatu dute nekazaritza ekologikoaren aldeko elkarteko kideek, eta izen-ematea irekita dago uztailaren 3ra arte. Batzarra, ekitaldia, bazkaria eta kontzertua egingo dituzte, eta esku artean duten Amillubi baserri eta eremuko proiektua bisitatuko dute... [+]


2023-06-11 | Estitxu Eizagirre
Kelo Arribas, Nerea Arrizabalaga eta Joxerramon Arrieta “Exkerra”
“Etorkizuneko janaria lurrari lotua izango da, edo ez da izango”

Food For Future kongresua egin dute maiatzean BECen, “elikagaien industriako berrikuntza teknologikoak" erakusteko. Aztik ingeles hutsean antolatu duen "negozio plataforma” horretan elikagai sintetikoak eta 3D inprimagailuak egon dira ikusgai. Bezperetan,... [+]


2023-06-08 | Estitxu Eizagirre
Bizi Baratzea proiektua
Esku gehiago eta erraminta zorroztu berriak lur emankorra lantzeko

Ekainaren 8an Hernanin elkartu dira ARGIAren Bizi Baratzea proiektuan parte hartzen duten 30 kide. 2014an hasi zen guztia ustekabeko liburu batekin, eta geroztik izan duen bilakaera errepasatu dute topaketa honetan, eta azken berritasunak aurkeztu dituzte: kolaboratzaile sare... [+]


2023-06-08 | Estitxu Eizagirre
Kelo Arribas, Nerea Arrizabalaga eta Joxerramon Arrieta “Exkerra”
“Etorkizuneko janaria lurrari lotua izango da, edo ez da izango”

Food For Future kongresua egin dute maiatzean BECen, “elikagaien industriako berrikuntza teknologikoak" erakusteko. Aztik ingeles hutsean antolatu duen "negozio plataforma” horretan elikagai sintetikoak eta 3D inprimagailuak egon dira ikusgai. Bezperetan,... [+]


8. Ekoizpen ekologikoa
MULTIMEDIA - Egonarria

Egonarriaren zortzigarren saioan ekoizpen ekologikoari heldu diogu eta horretarako Biolur Nekazaritza Ekologikoaren Aldeko Elkartera jo dugu. Aurten bete ditu 30 urte Biolurrek eta ibilbide honen parte izan diren Miriam Arrizabalaga eta Pello Rubio izan dira... [+]


Prest gaude herriaren elikadura merkatuaren atzaparretan uzteko?

Agroekologiarekin zerikusia duten ebidentzia zientifikoak oinarrizkoak dira elikadura sistemen inguruko politika publikoak diseinatzerako orduan. Egun, ordea, agro-industriari lotutako korporazio pribatu handiek finantzatzen dituzte ikerketa zientifikoak eta bereganatu... [+]


2023-05-15 | Garazi Zabaleta
Bionekazaritza
30 urte Araban agroekologiaren bidean sakontzen

1993an sortu zuen Araban Bionekazaritza elkartea ekoizle talde txiki batek, eta 30. urteurren ospakizunetan dabiltza aurten. “Momentu hartan, ez zegoen gaurko diskurtso ekologistarik eta agroekologiaren aldekorik, edo, behintzat, gizartearen zati oso txiki batek soilik... [+]


Borroka-bide eraginkorrak asmatzen dabilen “lurraren altxamenduak” hats gabe utzi nahi luke Frantziako Estatuak

Martxoaren 25ean izandako gas negargarri eta granada erauntsia gogoan atxikiko dute Sainte-Solineko pentzeetan baturiko 30.000 ekologistek: bi orenez 5.000 granada eta 200 kolpatu –horietan 40 larriki, eta bizia eta heriotzaren artean bi–.  Laborantza... [+]


2023-05-01 | Garazi Zabaleta
Aurreko barazkiak
Pandemiak lagunduta, baserrira buelta

Gasteizen bizi zen Egoitz Aurrekoetxea Bilbao koronabirusaren pandemiak mundua astindu zuenean. Enpresa batean ari zen garai hartan lanean, baina egoera berriak zer pentsatua eman zion eta Natxituko familiako baserrira joateko ideia bueltaka hasi zitzaion: “Gure bizitzan... [+]