Otsokop elkarteak saltegi berria ireki du apirilaren 3an Baionan. Bere Super Merkatua sortu nahi zuen, bi hitzetan.
Lekuko ekoizleak, kontsumo iraunkorra bultzatzen duen elkarteak, bere salmenta eremua laukoiztu du, 50 metro karratutik 250era pasatu da hilabete hastapenean. Elkartea aurkezteko, Otsokopek ate irekiak antolatzen ditu apirilaren 27an. Otsokop dendan erosteko kide izan behar da eta 3 oreneko parte hartzea izan behar du elkartean, Baionako saltegian bertan. Momentuz 300 familia dira Otsokopeko kide, eta urte bukaerako 500etara heldu nahi lukete, eta horretarako astero bilkura publikoak antolatzen dituzte.
Lehen saltegia 2017an ideki zuten eta bere hastapeneko helburuetara heltzen ari da. Otsokop elkarteko lehendakaria den Ixabel Cassan de Gorostarzurekin mintzatu da Arantxa Idieder:
Edanari emateko prest? Uda atari hau aproposa da gero berokoak etortzean ez lehortzeko edariak destilatzeko. Hezetasunari eustea garrantzitsua da gorputzari bere onenean atxikitzeko, eta etxean sortutako mamarekin bada zer esanik ez.
Laborantza lur emankorrak ondasun kolektibo bilakatu nahi ditu Amillubi proiektuak. Horretarako herritarren eta hainbat kolektibo eta erakunderen ekarpenak biltzen ari da eta maiatzaren 11rako egun osoko festa antolatu du Amillubin bertan, egitasmoari bultzada emateko.
Duela hamabi urte pasatxo ezagutu zuten elkar Izaskun Urbaneta Ocejok eta Ainara Baguer Gonzalezek, ingurumen hezkuntzako programa batean lanean ari zirela. Garaian, lurretik hurbilago egoteko gogoa zuten biek, teoriatik praktikara pasa eta proiektu bat martxan jartzekoa... [+]
Zergatik doa mundu guztia Iruñera erosketak egitera, gure eskualdean elikagai asko ekoizten bada? Zergatik da hain zaila bailara hauetako produktuak bailara hauetako dendetan topatzea?”, galdera horiei eta beste zenbaiti tiraka hasi ziren lanean Zangoza aldean duela... [+]