Nafarroa hegoaldean nekazaritza-ekoizpena eta euskara sustatzeko xedea duen Errigora ekimenean parte hartzen duten ekoizleen produktuak hamar jantoki kolektibotan baliatu dituzte ikasturte honetan. Hurrengo urteetan ere ildo horretan sakontzeko asmoa dute.
Sei ikastola, hiru eskola publiko eta industria kooperatiba bateko jantokietan egin dute lehenik proba. Nafarroako olioa, arroza, lekaleak, piperrak, tomatea, pasta eta zainzuriak baliatu dituzte bertan otorduak prestatzeko.
Horri esker Euskal Herriko zonalde desberdinak eta Nafarroa erdialde eta hegoaldearen arteko harreman egonkor eta iraunkorrak egituratzen ari direla adierazi du Errigorak. Bestalde, proiektu honek bitartekaritza ez-espekulatiboko eredu bat eta bestelako ekoizpen-ereduei begirako urratsak sustatzeko ere balioko duela azpimarratu du.
2021-2022 ikasturtean Lekeitioko Azkue, Leioako Betiko, Toloskao Laskorain, Villabonako Zubimusu eta Oreretako Ikastola ikastoletan, Markinako Bekobenta, Gernikako Allende eta Larrabetzuko eskoletan eta Aretxabaletako Fagor-Ederlanen abiatu duten proiektuaren ildoa garatu eta zabaldu nahi du datozen urteetan Errigorak.
Iazko udan suteek panorama iluna utzi zuten Nafarroan, argazkiko San Martin Unxen lurren %95 kiskali zuten. Asko hitz egin zen hedabideetan suteek eragindako kalteez, baina nola aurre egin gero eta sute gehiago eman daitezken testuinguruari? Nafarroako Gobernuaren interes falta... [+]
Errigoraren baitan dauden ekoizleetatik zazpik parte hartzen dute jantokietarako formatu eta eskaintzan egokitzapenak eginez. Ager eremuko baratzeetan dauden produktuak prestatzen dituzte. Produktu horiek jantokietan sartuz gero, euskal lurraldeen artean "harreman iraunkor... [+]
Osotara, 9.000 eskaera jaso ditu euskara eta elikadura burujabetzaren aldeko ekimenak 'Eskutik eskura' udaberriko kanpainan. Laster Euskal Herriko txoko guztietara iritsiko dira eskaerak.