Nekazari Borrokaren Nazioarteko Egunari (apirilak 17) segida emateko asmoz, Elikadura Burujabetzaren Astea egingo dute Euskal Herriko Unibertsitateko (EHU) hiru campusetan, Bizilur, EHNE Bizkaia, Etxalde eta EHUk antolatuta. Berez, ekimenak hiru aste iraungo du, campus bakoitzean bana. Leioako campusaren txanda maiatzaren 2tik 6ra bitartean izango da.
Tarte horretan, Gure lurra gure etorkizuna erakusketa zabaldu, eta Bide berriak: elikadura burujabetza Euskal Herrian dokumentala emango dute, besteak beste. Gainera, nekazaritza-merkatu ekologiko, sozial eta eraldatzailea egingo dute, maiatzaren 3an, martitzenean, 10:00etatik 15:00ak arte. Horretan, bertoko ekoizleak, REAS, FIARE, eta REASeko lurraldeko erakundeak parte hartuko dute, besteak beste.
Halaber, elikadura burujabetzaren alorrean TTIPak zer-zelako eragina izan dezakeen aztertuko dute, maiatzaren 5ean, eguenean. TTIPa Europar Batasuna eta AEBak negoziatzen dabiltzan merkataritza askeko akordioa da.
Egitaraua:
- Maiatzak 2-6: Gure lurra gure etorkizuna erakusketa Liburutegi Nagusiko sarreran.
- Maiatzak 3, martitzena: 10:00etatik 15:00etara nekazaritza-merkatu ekologikoa, soziala eta eraldatzailea, Mikel Laboa plazan.
- Maiatzak 4, eguaztena: 15:00etatik 17:00etara Bide berriak: elikadura burujabetza Euskal Herrian dokumentalaren emanaldia eta berbaldia, Liburutegi Nagusiko ekitaldi aretoan.
- Maiatzak 5, eguena: 15:00etatik 17:00etara Elikadura burujabetza eta TTIPa hitzaldia. Andoni Garcia (COAG) eta Sonia Ingunza (Etxaldeko Emakumeak) Liburutegi Nagusiko ekitaldi aretoan.
Albiste hau Hiruka.eus-ek argitaratu du eta CC-by-sa lizentziari esker ekarri dugu ARGIAra.
Edanari emateko prest? Uda atari hau aproposa da gero berokoak etortzean ez lehortzeko edariak destilatzeko. Hezetasunari eustea garrantzitsua da gorputzari bere onenean atxikitzeko, eta etxean sortutako mamarekin bada zer esanik ez.
Laborantza lur emankorrak ondasun kolektibo bilakatu nahi ditu Amillubi proiektuak. Horretarako herritarren eta hainbat kolektibo eta erakunderen ekarpenak biltzen ari da eta maiatzaren 11rako egun osoko festa antolatu du Amillubin bertan, egitasmoari bultzada emateko.
Duela hamabi urte pasatxo ezagutu zuten elkar Izaskun Urbaneta Ocejok eta Ainara Baguer Gonzalezek, ingurumen hezkuntzako programa batean lanean ari zirela. Garaian, lurretik hurbilago egoteko gogoa zuten biek, teoriatik praktikara pasa eta proiektu bat martxan jartzekoa... [+]
Zergatik doa mundu guztia Iruñera erosketak egitera, gure eskualdean elikagai asko ekoizten bada? Zergatik da hain zaila bailara hauetako produktuak bailara hauetako dendetan topatzea?”, galdera horiei eta beste zenbaiti tiraka hasi ziren lanean Zangoza aldean duela... [+]