Atxondoko eskolako jantokian astebeteko plantoa egingo diote catering zerbitzuari

  • Berton Bertokoa elkarteak ekintza ugari prestatu ditu datorren asterako.


2018ko maiatzaren 23an - 09:55

Bertako eta sasoiko produktuen dastaketak egingo dituzte hainbat eskolatan. Maiztegin maiatzaren 24an, 16:30tik aurrera, bertoko ekoizleen produktuen dastaketa egingo dute, Zabalarran eta Abadiñoko eskoletan maiatzaren 29an bertoko produktuekin egindako meriendak eskainiko dituzte eta Zaldibarren ere datorren astean bertoko produktuekin meriendak eskainiko dituzte.

Nabarmentzekoa da Atxondon astebeteko plantoa egingo diotela catering zerbitzuari. Horren ordez, gurasoak izango dira sukaldari. 50 ikasle inguru dira eskolan, eta gurasoak badabiltza taldeka antolatzen eguneroko menuak bertako eta sasoiko produktuekin osatzeko. Gainera, berbaldiak eta bisitak ere edukiko dituzte. Esaterako, maiatzaren 25ean, 17:00etan, Jakoba Errekondok berbaldia emango du.

Bestalde, Berton Bertokoako kideak legebiltzarrean egon ziren joan zen astean, jantoki ereduen inguruko batzorde berezian. Ikastetxeek erabaki ahal izateko legea aldatzea eskatu zuten, eta sukalderik ez dagoen lekuetan sukaldea ipintzea.

 

Albiste hau Anbotok argitaratu du eta CC-by-sa lizentziari esker ekarri dugu ARGIAra.

Kanal honetatik interesatuko zaizu: Elikadura burujabetza
2024-04-14 | Garazi Zabaleta
Jakiak ehuntzen
Zangoza inguruan tokiko elikadura sistema eraikitzen

Zergatik doa mundu guztia Iruñera erosketak egitera, gure eskualdean elikagai asko ekoizten bada? Zergatik da hain zaila bailara hauetako produktuak bailara hauetako dendetan topatzea?”, galdera horiei eta beste zenbaiti tiraka hasi ziren lanean Zangoza aldean duela... [+]


Porrotak, ikasketak, baso jangarriak

Bidaia hau hasi nuenean, ikuspuntu erromantikoz imajinatzen nituen baso jangarriak: zuhaitz artean ibili, fruitu goxoak dastatu, loreak usaindu... baina baso jangarriek badituzte arantza ugari ere, porrotak, erratak... Gaur, ikasketa politak eskaini dizkidaten porrot horietako... [+]


"Eskolan ortu xume bat lantzeak testuingurua ematen digu planetan ditugun arazoez aritzeko"

Gasteizko Haur eta Lehen Hezkuntzako ikastetxeetako baratzeak ikertu ditu Iratz Pou EHUko ikasleak. Zenbat eskolek dute ortua? Nolako erabilera ematen diote, zein helburu eta asmorekin? Probetxu pedagogiko eta didaktikoa ateratzen al diote baratzeari? Pourekin eta Igone Palacios... [+]


2024-04-03 | Estitxu Eizagirre
Juanma Intxaurrandieta, ekonomia irakasle eta INTIAko kudeatzaile ohia
"Merkatu globalean elikagaien prezioa oso hauskorra da, zuzenean erosita egonkorragoa"

Elikagaien prezioak zergatik igo dira hainbeste? Nola ezartzen dira prezioak? Juanma Intxaurrandieta Nafarroako Unibertsitateko ekonomia irakaslea eta INTIAko kudeatzaile ohia da, egun erretiratua. Eli Pagolak Egonarria saioan egin dion elkarrizketan, hizkuntza arruntean eta... [+]


1.300 urtez, elkarrekin lurra landu eta bizi

Gaubea haranean, Tobillas herriaren alboan, Serna deitzen dioten nekazaritzarako lursail bat dago. Baina ez da baratze soil bat: historiak eta arkeologiak diote 1.300 urteko bizia duela eremu horrek. Herritarren langintza kolektibo baten emaitza izateaz gain, parada ematen du... [+]


Eguneraketa berriak daude