Pequenas e grandes experiencias como as que xa están en marcha foron tomadas como referencia para desenvolver o proxecto Labore de Bilbao: Labore de Oarsoaldea ou Plantas da Comarca de Pamplona cunha longa traxectoria, entre outras. En Bilbao tamén se abrirá unha tenda para os socios no outono.
Entre os fins da asociación están ofrecer produtos locais, pasar dun negocio alimentario a un servizo, facilitar a venda directa, ofrecer produtos ecolóxicos de calidade, ser o motor do proxecto a cidadanía, construír outra sociedade ou a defensa da nai terra.
“Organizaremos a actividade de Labore Bilbao en tres alicerces: local, agroecológico e social. Nalgúns produtos pódese preferir un criterio, no seguinte pódese impulsar o outro”, sinala a folla de man que presenta o proxecto.
Os socios toman as decisións na asociación Labore Bilbao e queren construír entre todos o espazo que van abrir. Acordar de forma ampla e democrática a localización da tenda, a oferta de produtos, o seu funcionamento e normas.
Do mesmo xeito que os consumidores teñen dereito a adquirir produtos de calidade a prezos alcanzables, a asociación reclama prezos dignos para os agricultores. “Cremos na alianza entre produtores e consumidores. Evitando intermediarios e outros intereses implicados”.
Quen queira obter detalles sobre o proxecto ou facerse socio laborebilbo.eus atopará toda a información necesaria na web.
Duela lau urte abiatu zuten Azpeitian Enkarguk proiektua, Udalaren, Urkome Landa Garapen Elkartearen eta Azpeitiako eta Gipuzkoako merkatari txikien elkarteen artean. “Orain proiektua bigarren fasera eraman dugu, eta Azkoitian sortu dugu antzeko egitasmoa, bere izenarekin:... [+]
Donostiako Amara auzoko Izko ileapaindegi ekologikoak 40 urte bete berri ditu. Familia-enpresa txikia da, eta hasieratik izan zuten sortzaileek ile-apainketan erabiltzen ziren produktuekiko kezka. “Erabiltzaileen azalarentzat oso bortzitzak dira produktu gehienak, baina... [+]
Ubidekoak (Bizkaia) dira Imanol Iturriotz eta Aritz Bengoa gazteak. “Lagunak gara txikitatik, eta beti izan dugu buruan abeltzaintza proiektu bat martxan jartzeko ideia”, azaldu du Iturriotzek. Nekazaritzari lotutako ikasketak izan ez arren, baserri munduarekin eta... [+]
Iruñean bizi ziren Iñaki Zoko Lamarka eta Andoni Arizkuren Eseberri gazteak, baina familiaren herriarekin, Otsagabiarekin, lotura estua zuten biek betidanik. “Lehen, asteburuetan eta udan etortzen ginen eta duela urte batzuk bizitzera etorri ginen”, dio... [+]
Gipuzkoako hamaika txokotatik gerturatutako hamarka lagun elkartu ziren otsailaren 23an Amillubiko lehen auzo(p)lanera. Biolur elkarteak bultzatutako proiektu kolektiboa da Amillubi, agroekologian sakontzeko eta Gipuzkoako etorkizuneko elikadura erronkei heltzeko asmoz Zestoako... [+]
Emakume bakoitzaren errelatotik abiatuta, lurrari eta elikadurari buruzko jakituria kolektibizatu eta sukaldeko iruditegia irauli nahi ditu Ziminttere proiektuak, mahai baten bueltan, sukaldean bertan eta elikagaiak eskutan darabiltzaten bitartean.