Petites i grans experiències com les que ja estan en marxa han estat preses com a referència per a desenvolupar el projecte Labori de Bilbao: Labori d'Oarsoaldea o Plantes de la Comarca de Pamplona amb una llarga trajectòria, entre altres. A Bilbao també s'obrirà una botiga per als socis a la tardor.
Entre els fins de l'associació estan oferir productes locals, passar d'un negoci alimentari a un servei, facilitar la venda directa, oferir productes ecològics de qualitat, ser el motor del projecte la ciutadania, construir una altra societat o la defensa de la mare terra.
“Organitzarem l'activitat de Labore Bilbao en tres pilars: local, agroecològic i social. En alguns productes es pot preferir un criteri, en el següent es pot impulsar l'altre”, assenyala la fulla de mà que presenta el projecte.
Els socis prenen les decisions en l'associació Labori Bilbao i volen construir entre tots l'espai que obriran. Acordar de forma àmplia i democràtica la ubicació de la botiga, l'oferta de productes, el seu funcionament i normes.
Igual que els consumidors tenen dret a adquirir productes de qualitat a preus assequibles, l'associació reclama preus dignes per als agricultors. “Creiem en l'aliança entre productors i consumidors. Evitant intermediaris i altres interessos implicats”.
Qui vulgui obtenir detalls sobre el projecte o fer-se soci laborebilbo.eus trobarà tota la informació necessària en la web.
Duela lau urte abiatu zuten Azpeitian Enkarguk proiektua, Udalaren, Urkome Landa Garapen Elkartearen eta Azpeitiako eta Gipuzkoako merkatari txikien elkarteen artean. “Orain proiektua bigarren fasera eraman dugu, eta Azkoitian sortu dugu antzeko egitasmoa, bere izenarekin:... [+]
Donostiako Amara auzoko Izko ileapaindegi ekologikoak 40 urte bete berri ditu. Familia-enpresa txikia da, eta hasieratik izan zuten sortzaileek ile-apainketan erabiltzen ziren produktuekiko kezka. “Erabiltzaileen azalarentzat oso bortzitzak dira produktu gehienak, baina... [+]
Ubidekoak (Bizkaia) dira Imanol Iturriotz eta Aritz Bengoa gazteak. “Lagunak gara txikitatik, eta beti izan dugu buruan abeltzaintza proiektu bat martxan jartzeko ideia”, azaldu du Iturriotzek. Nekazaritzari lotutako ikasketak izan ez arren, baserri munduarekin eta... [+]
Iruñean bizi ziren Iñaki Zoko Lamarka eta Andoni Arizkuren Eseberri gazteak, baina familiaren herriarekin, Otsagabiarekin, lotura estua zuten biek betidanik. “Lehen, asteburuetan eta udan etortzen ginen eta duela urte batzuk bizitzera etorri ginen”, dio... [+]
Gipuzkoako hamaika txokotatik gerturatutako hamarka lagun elkartu ziren otsailaren 23an Amillubiko lehen auzo(p)lanera. Biolur elkarteak bultzatutako proiektu kolektiboa da Amillubi, agroekologian sakontzeko eta Gipuzkoako etorkizuneko elikadura erronkei heltzeko asmoz Zestoako... [+]
Emakume bakoitzaren errelatotik abiatuta, lurrari eta elikadurari buruzko jakituria kolektibizatu eta sukaldeko iruditegia irauli nahi ditu Ziminttere proiektuak, mahai baten bueltan, sukaldean bertan eta elikagaiak eskutan darabiltzaten bitartean.