Emakumeak borrokan

Mexikon antzinako elikadura ohituretara itzuli nahian


Joxerra Aizpurua Sarasola
2013ko urriaren 20a
Mexikoko antzinako elikadura erakusten duen argazki bat
Mexikoko antzinako elikadura erakusten duen argazki bat

Elikadurarako eta Nekazaritzarako Nazio Batuen Erakundeak (FAO) behin baino gehiagotan aholkatu du intsektuak kontsumitzea goseari aurre egiteko.

Ez dakigu aholku horren eraginez izan den, baina Mexikoko gero eta jatetxe gehiagotan ari dira intsektuak eta horien arrautzak eskaintzen menuetan.

Intsektuak, oso ugariak izateaz gain, proteina iturri bikaina dira. 100 gramoko behi-xerra batekin hartzen dugun proteina kopurua 50 gramo matxinsalto janez lortzen da. Beraz, gizentasunari aurre egiteko ere balio du intsektu janak.

ARGIAn egiten dugun kazetaritza independenteak bultzada merezi duela uste duzu?

Informazio askea lantzen dugu ARGIAn, langileok gara proiektuaren jabeak eta gure informazioen atzean ez duzu sekula multinazionalik, bankurik edo alderdi politikorik topatuko. Gure ustez, burujabetza guztien oinarrian dago informazio burujabetza, ezagutzen dugunaren gainean pentsatzen eta erabakitzen dugu. Horregatik diogu kazetaritza independentea dela demokraziaren oinarrietako bat.

Aldizkaria paperean etxean edo e-postan PDFan jaso nahi duzu? Pozik hartuko zaitugu ARGIAko komunitatean. ARGIAkoa izateko, nahi eta ahal duzun ekarpena egin dezakezu, eta bueltan egoki ikusten duzuna eskatu. Indartu dezagun indartzen gaituena!

Kanal honetan artxibatua: Elikadura

Elikadura kanaletik interesatuko zaizu...
ASTEKARIA
Azkenak
EGILEA
Eguneraketa berriak daude