Bazkidetza kanpaina abiatu dute erosle eta ekoizleek elkarlanean kudeatutako saltokia irekitzeko Bilbon

  • Labore-Bilbo elkarteak udazkenean ireki nahi du denda itxurako topagune agroekologikoa. Bertako elikagai osasungarriak prezio herrikoietan saldu eta erosi ahal izateko elkargunea.

Artikulu hau CC BY-SA 3.0 lizentziari esker ekarri dugu.

2017ko otsailaren 06an - 15:20
Argazkia: Laborebilbo.eus

Hiruroregeitik gora norbanakok eta dozena erdi eragilek (EHNE Bizkaia, Errigora, Bizilur elkartea, Mundubat, Bizkaiko Emakumeen Asanblada, Gite-Ipes) osatutako talde fundatzaileak eman du deialdiaren berri, lehen biltzar orokorra burutu eta berehala. Ekimenaren berrikuntzarik handiena da kontsumitzaileak eta ekoizleak elkar-harremanean batuko dituela, erabakiak elkarrekin eztabaidatuz eta modu asanblearioan hartuz, bi aldeen zein ingurugiroaren onurarako. Salerosketarako produktua "bertokoa, agroekologikoa eta sozialki orekatua" izatea du helburu proiektuak, onartu berri duten dekalogoak islatzen duen gisan. 

Bilbon irekiko duten espazio berria (kokapena zehazteke) "janari-denda baino dezente gehiago" izango da: "Kontsumitzaile arduratsuak hezteko tokia, elikadurarekiko eta gizarte ereduarekiko kezka dutenentzako topalekua, Euskal Herriko hamaika txokotako produktuak ezagutu nahi dituenarentzako erreferentzia gunea, ekoizleek baldintza duinetan saldu ahal izateko puntua, salgai zer ipini bazkideek erabaki ahal izateko eremua, Bizkaian agroekologia sustatzeko tresna…"

Ordutegi eta eskaintza zabala izango du eta salneurri justuak erosle zein ekoizleentzat. Bertan erosteko aukera bazkideei mugatua egongo da.

Uda aurretik 500 bazkide berri behar dituzte proiektuak aurrera egingo badu. Egitasmo honetan partehartzeko bost euroko ekarpena egin beharko da hilero, hasierako hogei euroez gain. Horrekin batera, bazkideek urtean ordu gutxi batzuk eman beharko dituzte auzolanean orotariko lantxoak egiten. Bazkide fundatzaile izateko aukera ere zabalik daukate oraindik.

Bazkidetzaren inguruko informazio gehiago jasotzeko www.laborebilbo.eus bisitatu edo idatzi info@laborebilbo.eus helbidera.

Albiste hau Uriola.eus-ek argitaratu du eta CC by-sa lizentziari esker ekarri dugu ARGIAra


Kanal honetatik interesatuko zaizu: Elikadura
2024-05-06 | Jakoba Errekondo
Intsusa lore edariak

Edanari emateko prest? Uda atari hau aproposa da gero berokoak etortzean ez lehortzeko edariak destilatzeko. Hezetasunari eustea garrantzitsua da gorputzari bere onenean atxikitzeko, eta etxean sortutako mamarekin bada zer esanik ez.


Erromatar ardoa ez zein hain txarra

Antzinako erromatarrek edaten zuten ardoa gaizki egina, gorputzik gabea eta zapore desatseginekoa zela uste izan da. Baina Gante eta Varsoviako unibertsitateetako ikerlariek Antiquity-n argitaratu duten lanak uste hori  bertan behera uztea eragin du.

Antzinako... [+]


2024-05-03 | ARGIA
Ja(ki)tea, gertuko ekoizleek hasitako lana borobildu nahi duen sukaldari elkartea

Sukaldean ere tokian tokiko produktuekin lan egitearen garrantzia nabarmentzeko asmoz, Ja(ki)tea elkarteko bazkideek ezagutarazi nahi dute “euskal gastronomia tradizionala” sustatzen dihardutela euren jatetxeetan; horretarako, zenbait otordu berezi eta ikastaro... [+]


Ei politikariak, “pope” akademikoek esaten badizuete, aktibatuko al zarete behingoz?

Behetik gorako komunikazioetan ez da erraza mezuen garrantzia transmititzea eta makinaria politikoa aktibatzea. Askotan, gure mezuak "belarri batetik sartu eta bestetik atera" egiten direla sentitzen dugu. Beraz, gaurkoan, nazioarteko ikertzaile ospetsu batzuek... [+]


2024-04-25 | Estitxu Eizagirre
"Lurra taupaka" festara deitu du Amillubi proiektuak, maiatzaren 11n

Laborantza lur emankorrak ondasun kolektibo bilakatu nahi ditu Amillubi proiektuak. Horretarako herritarren eta hainbat kolektibo eta erakunderen ekarpenak biltzen ari da eta maiatzaren 11rako egun osoko festa antolatu du Amillubin bertan, egitasmoari bultzada emateko.


Eguneraketa berriak daude