32.000 lagunek baino gehiagok janari-bankura jotzen dute Nafarroan

  • Datu makroekonomikoek  ekonomia hobera egiten ari dela dioten arren,  herritar askorentzat egoera bestelakoa dela dio Nafarroako elikagai bankuak.


2018ko uztailaren 18an - 12:28
Nafarroako elikagai bankua

2008-2014 urteen artean hazten joan zen janari banaketa; azken lau urteotan, ordea, jaisten hasi da elikagai bankuan laguntza eskatzen duten pertsonen kopurua. Hala ere, nafar askok jarraitzen du laguntza horren premia edukitzen, elikatu ahal izateko. 32.791 pertsona dira guztira.

Elikagai bankuko kideek Noticias egunkarian azaldu dutenez, aldatu dena pertsonen profila da, langabezia jaitsi arren prekarietatea igo delako.

Nafarroako ekoizleen, Iruñeko mankomunitatearen eta Europar Batasunaren laguntzari esker lortzen ditu elikagaiak bankuak eta egunero lanean ari diren 180 bolondresi esker dago proiektua bizirik.

Joaquin Fernandez elikagai bankuko lehendakariaren arabera, lanean dauden pertsona batzuek ere laguntza behar dute. “Egia da krisiak hobera egin duela baina ez sinestarazi nahi diguten beste”.

Urtean 102 kilo elikagai banatzen dituzte, “euro bakoitzeko hamaika kilo banatzen ditugu, baina etorkizunerako gure helburua janari kopurua handitzea da”.

Eskolekin ere harreman estua egin dutela gaineratu du, “lanean gabiltzan gehienok nagusiak gara eta gazteak behar ditugulako”.


Kanal honetatik interesatuko zaizu: Elikadura
2024-05-06 | Jakoba Errekondo
Intsusa lore edariak

Edanari emateko prest? Uda atari hau aproposa da gero berokoak etortzean ez lehortzeko edariak destilatzeko. Hezetasunari eustea garrantzitsua da gorputzari bere onenean atxikitzeko, eta etxean sortutako mamarekin bada zer esanik ez.


Erromatar ardoa ez zein hain txarra

Antzinako erromatarrek edaten zuten ardoa gaizki egina, gorputzik gabea eta zapore desatseginekoa zela uste izan da. Baina Gante eta Varsoviako unibertsitateetako ikerlariek Antiquity-n argitaratu duten lanak uste hori  bertan behera uztea eragin du.

Antzinako... [+]


2024-05-03 | ARGIA
Ja(ki)tea, gertuko ekoizleek hasitako lana borobildu nahi duen sukaldari elkartea

Sukaldean ere tokian tokiko produktuekin lan egitearen garrantzia nabarmentzeko asmoz, Ja(ki)tea elkarteko bazkideek ezagutarazi nahi dute “euskal gastronomia tradizionala” sustatzen dihardutela euren jatetxeetan; horretarako, zenbait otordu berezi eta ikastaro... [+]


Ei politikariak, “pope” akademikoek esaten badizuete, aktibatuko al zarete behingoz?

Behetik gorako komunikazioetan ez da erraza mezuen garrantzia transmititzea eta makinaria politikoa aktibatzea. Askotan, gure mezuak "belarri batetik sartu eta bestetik atera" egiten direla sentitzen dugu. Beraz, gaurkoan, nazioarteko ikertzaile ospetsu batzuek... [+]


2024-04-25 | Estitxu Eizagirre
"Lurra taupaka" festara deitu du Amillubi proiektuak, maiatzaren 11n

Laborantza lur emankorrak ondasun kolektibo bilakatu nahi ditu Amillubi proiektuak. Horretarako herritarren eta hainbat kolektibo eta erakunderen ekarpenak biltzen ari da eta maiatzaren 11rako egun osoko festa antolatu du Amillubin bertan, egitasmoari bultzada emateko.


Eguneraketa berriak daude