Animalien eskubideen aldeko kolektiboak Arzak salatu du foiea Momotegiri erosteagatik


2012ko abenduaren 17an - 00:00
Azken eguneraketa: 2015-02-26 13:37:33
Arzak jatetxean "foiea" duen platera (Argazkia: Pablo Monteagudo Flickr erabiltzailea)

“Ekintza lazgarri batez eta prozedura krudelaz ari gara”, adierazi dio Javier Moreno Animalien Eskubideen Aldeko kolektiboko bozeramaileak Noticias de Gipuzkoari. Arzak sukaldariaren erreakzioa ere jaso dute: “Momotegik dauka foierik onena. Denak gaude animalien sufrimenduaren aurka, baina zer egingo dugu artisau produktuekin? Ez zait justua iruditzen hainbesteko garrantzia ematea kasu polemiko honi”.

Eusko Jaurlaritzako Osasun departamentuak Mugaritz jatetxeari espedientea ireki dio arrazoi berdinagatik. Kolektiboak egunkari berari azaldu dio aurrerantzean, Akelarre, Alameda, Sebastian eta Etxebarri jatetxeak ere salatzeko asmoa daukatela, “foie-grasak dakarren sufrimendua gizarteari erakusteko”. Era berean, jatetxeak animatu dituzte industria horri boikota egitera.


Kanal honetatik interesatuko zaizu: Elikadura
2024-04-25 | Estitxu Eizagirre
Marta Barba Gassó:
"Tomate hidroponikoa lur faltagatik jarri da eta lur falta monolaborantzaren ondorio da"

Tomateaz tesia egina du Marta Barba-k eta Egonarria saioan Eli Pagolarekin elkarrizketan azaldu du zer den hidroponia teknika. Bere hitzetan, gakoa da aztertzea "noiz eta zergatik" sartu zen hidroponia Euskal Herrian: "Lur arazoak daudelako. Eta lur arazoak daude... [+]


2024-04-22 | Garazi Zabaleta
Txaramela
Pasta ekologikoa, ortuko barazki eta espezieekin egina

Duela hamabi urte pasatxo ezagutu zuten elkar Izaskun Urbaneta Ocejok eta Ainara Baguer Gonzalezek, ingurumen hezkuntzako programa batean lanean ari zirela. Garaian, lurretik hurbilago egoteko gogoa zuten biek, teoriatik praktikara pasa eta proiektu bat martxan jartzekoa... [+]


2024-04-14 | Garazi Zabaleta
Jakiak ehuntzen
Zangoza inguruan tokiko elikadura sistema eraikitzen

Zergatik doa mundu guztia Iruñera erosketak egitera, gure eskualdean elikagai asko ekoizten bada? Zergatik da hain zaila bailara hauetako produktuak bailara hauetako dendetan topatzea?”, galdera horiei eta beste zenbaiti tiraka hasi ziren lanean Zangoza aldean duela... [+]


Porrotak, ikasketak, baso jangarriak

Bidaia hau hasi nuenean, ikuspuntu erromantikoz imajinatzen nituen baso jangarriak: zuhaitz artean ibili, fruitu goxoak dastatu, loreak usaindu... baina baso jangarriek badituzte arantza ugari ere, porrotak, erratak... Gaur, ikasketa politak eskaini dizkidaten porrot horietako... [+]


"Eskolan ortu xume bat lantzeak testuingurua ematen digu planetan ditugun arazoez aritzeko"

Gasteizko Haur eta Lehen Hezkuntzako ikastetxeetako baratzeak ikertu ditu Iratz Pou EHUko ikasleak. Zenbat eskolek dute ortua? Nolako erabilera ematen diote, zein helburu eta asmorekin? Probetxu pedagogiko eta didaktikoa ateratzen al diote baratzeari? Pourekin eta Igone Palacios... [+]


Eguneraketa berriak daude