Emakumeak borrokan

Rooibos, modako infusioa baino gehiago

Joxerra Aizpurua Sarasola
2015eko uztailaren 05a
www.soultea.de/ André Helbig-CC BY SA

Aspalathus acuminatus edo Rooibos izenez ezagutzen duguna, askorentzat, te mota bat baino ez da. Hegoafrikako Cederberg ingurunean hazten da, eta tearen zale askoren gustukoa da, baina ez du teinarik. Bai, ordea, antioxidatzaile ugari. Infusiorako gaia landarearen zutoin eta hostoekin prestatzen da; txikitu ondoren, hartzidura eragiten da eta azkenean eguzkitan lehortzen uzten da.

Aipatu bezala antioxidatzaile izaera du, flabonoide ugari baititu, aspalatina, notofagina eta kertzetina besteak beste. Baina horiez gain sodio, magnesio, potasio eta neurri txikiagoan burdina hornitzaile aproposa da. Kaloriarik gabekoa, gainera. 

ARGIAn egiten dugun kazetaritza independenteak bultzada merezi duela uste duzu?

Informazio askea lantzen dugu ARGIAn, langileok gara proiektuaren jabeak eta gure informazioen atzean ez duzu sekula multinazionalik, bankurik edo alderdi politikorik topatuko. Gure ustez, burujabetza guztien oinarrian dago informazio burujabetza, ezagutzen dugunaren gainean pentsatzen eta erabakitzen dugu. Horregatik diogu kazetaritza independentea dela demokraziaren oinarrietako bat.

Aldizkaria paperean etxean edo e-postan PDFan jaso nahi duzu? Pozik hartuko zaitugu ARGIAko komunitatean. ARGIAkoa izateko, nahi eta ahal duzun ekarpena egin dezakezu, eta bueltan egoki ikusten duzuna eskatu. Indartu dezagun indartzen gaituena!

Kanal hauetan artxibatua: Elikadura  |  Osasuna

Elikadura kanaletik interesatuko zaizu...
ASTEKARIA
Azkenak
EGILEA
Eguneraketa berriak daude