Donostian McDonalds jatetxea jarduera lizentziarik gabe ireki dutela salatu dute

  • Donostiako Errekalde auzoan eraiki duten McDonalds multinazionalaren jatetxea baimen guztiak eskuratu gabe ireki dutela salatu du Belartza bizilagunen elkarteak. Kontzentrazioa egin dute protesta gisa ondorengo mezuarekin: "Añorgan herritar baino multinazional gehiago".

Añorgatarrak McDonalds ireki berriaren aurrean protestan. (Argazkia: Belartza 2 gelditu)

2017ko ekainaren 29an - 17:53

Ostegunean irekita zegoela ikusita, Donostiako Udaleko hirigintza bulegoan McDonalds jatetxearen espediente administratiboan begiratuta, Belartza 2 gelditu plataformako kideek ikusi dute Restaurantes Macdonals S.A.-k jarduerarekin hasiko direla iragarri badio ere Udalari, dokumentu batzuk falta zaizkiela erantzun diela administrazioak. 10 eguneko epea eman diete aurkezteko.

Irutxuloko Hitzako kazetari Malen Aldalurren argazki hauetan ikus daiteke jatetxea zabalik.

Jatetxeak bezeroentzat ateak ireki baditu ere, Belartza 2 gelditu-ko kideek ARGIAri adierazi diotenez, dokumentu guztiak aurkezteko eman dieten 10 egun horietan irekita ala itxita egongo den ez dago garbi. McDonaldsek Donostialdean irekitzen duen laugarren jatetxea da.

Añorgan azpiegitura sozialik ez

"Ez dugu Añorgan McDonaldsik ez, baina ez da hori bakarrik. Añorgan 2.200 biztanle baino multinazional gehio eta añorgatarrentzat osasun etxerik, liburutegirik eta beste hainbat azpiegitura ez dugula salatzen dugu. Añorga ez dela añorgatarren bizitzen arabera pentsatzen dugu eta aldatu behar da".


Irakurrienak
Matomo erabiliz
Azoka
Kanal honetatik interesatuko zaizu: Elikadura
2024-04-22 | Garazi Zabaleta
Txaramela
Pasta ekologikoa, ortuko barazki eta espezieekin egina

Duela hamabi urte pasatxo ezagutu zuten elkar Izaskun Urbaneta Ocejok eta Ainara Baguer Gonzalezek, ingurumen hezkuntzako programa batean lanean ari zirela. Garaian, lurretik hurbilago egoteko gogoa zuten biek, teoriatik praktikara pasa eta proiektu bat martxan jartzekoa... [+]


2024-04-14 | Garazi Zabaleta
Jakiak ehuntzen
Zangoza inguruan tokiko elikadura sistema eraikitzen

Zergatik doa mundu guztia Iruñera erosketak egitera, gure eskualdean elikagai asko ekoizten bada? Zergatik da hain zaila bailara hauetako produktuak bailara hauetako dendetan topatzea?”, galdera horiei eta beste zenbaiti tiraka hasi ziren lanean Zangoza aldean duela... [+]


Porrotak, ikasketak, baso jangarriak

Bidaia hau hasi nuenean, ikuspuntu erromantikoz imajinatzen nituen baso jangarriak: zuhaitz artean ibili, fruitu goxoak dastatu, loreak usaindu... baina baso jangarriek badituzte arantza ugari ere, porrotak, erratak... Gaur, ikasketa politak eskaini dizkidaten porrot horietako... [+]


"Eskolan ortu xume bat lantzeak testuingurua ematen digu planetan ditugun arazoez aritzeko"

Gasteizko Haur eta Lehen Hezkuntzako ikastetxeetako baratzeak ikertu ditu Iratz Pou EHUko ikasleak. Zenbat eskolek dute ortua? Nolako erabilera ematen diote, zein helburu eta asmorekin? Probetxu pedagogiko eta didaktikoa ateratzen al diote baratzeari? Pourekin eta Igone Palacios... [+]


2024-04-03 | Estitxu Eizagirre
Juanma Intxaurrandieta, ekonomia irakasle eta INTIAko kudeatzaile ohia
"Merkatu globalean elikagaien prezioa oso hauskorra da, zuzenean erosita egonkorragoa"

Elikagaien prezioak zergatik igo dira hainbeste? Nola ezartzen dira prezioak? Juanma Intxaurrandieta Nafarroako Unibertsitateko ekonomia irakaslea eta INTIAko kudeatzaile ohia da, egun erretiratua. Eli Pagolak Egonarria saioan egin dion elkarrizketan, hizkuntza arruntean eta... [+]


Eguneraketa berriak daude