4.000 hitzeko 'Elikadura hiztegia' ondu du Edorta Agirrek


2014ko urriaren 17an - 00:00
Azken eguneraketa: 2015-02-26 13:37:33
Elikadura hiztegiak hiztegi entziklopedikoa du osagarri.

Hiztegiak 4.000 hitz ditu eta euskal hitza, sinonimoak, biziduna bada izen zientifikoa, eta gaztelaniazko, frantsesezko eta ingelesezko baliokideak ditu. Hiztegi entziklopedikoak berriz, hitzaren etimologia, jatorria, azalpena, kontzeptuaren bilakaera historikoa, balio gastronomikoa, nutrizionala, Euskal Herriarekin daukan lotura, eta abar biltzen ditu. Edorta Agirrek ez du bukatutzat eman proiektua eta zuzentzen eta osatzen jarraitzen du.

Gai asko jorratzen dira hiztegiotan, hala nola, sukaldaritza, elikaduraren antropologia, soziologia, gastronomia eta nutrizioa. Mota askotako erabiltzaileak izan ditzake: ikasle eta irakasleak, kazetariak, ostalaritzan ari direnak eta lehen sektoreko ardura lanetan dihardutenak, besteak beste.


Irakurrienak
Matomo erabiliz
Azoka
Kanal honetatik interesatuko zaizu: Elikadura
2024-04-14 | Garazi Zabaleta
Jakiak ehuntzen
Zangoza inguruan tokiko elikadura sistema eraikitzen

Zergatik doa mundu guztia Iruñera erosketak egitera, gure eskualdean elikagai asko ekoizten bada? Zergatik da hain zaila bailara hauetako produktuak bailara hauetako dendetan topatzea?”, galdera horiei eta beste zenbaiti tiraka hasi ziren lanean Zangoza aldean duela... [+]


Porrotak, ikasketak, baso jangarriak

Bidaia hau hasi nuenean, ikuspuntu erromantikoz imajinatzen nituen baso jangarriak: zuhaitz artean ibili, fruitu goxoak dastatu, loreak usaindu... baina baso jangarriek badituzte arantza ugari ere, porrotak, erratak... Gaur, ikasketa politak eskaini dizkidaten porrot horietako... [+]


"Eskolan ortu xume bat lantzeak testuingurua ematen digu planetan ditugun arazoez aritzeko"

Gasteizko Haur eta Lehen Hezkuntzako ikastetxeetako baratzeak ikertu ditu Iratz Pou EHUko ikasleak. Zenbat eskolek dute ortua? Nolako erabilera ematen diote, zein helburu eta asmorekin? Probetxu pedagogiko eta didaktikoa ateratzen al diote baratzeari? Pourekin eta Igone Palacios... [+]


2024-04-03 | Estitxu Eizagirre
Juanma Intxaurrandieta, ekonomia irakasle eta INTIAko kudeatzaile ohia
"Merkatu globalean elikagaien prezioa oso hauskorra da, zuzenean erosita egonkorragoa"

Elikagaien prezioak zergatik igo dira hainbeste? Nola ezartzen dira prezioak? Juanma Intxaurrandieta Nafarroako Unibertsitateko ekonomia irakaslea eta INTIAko kudeatzaile ohia da, egun erretiratua. Eli Pagolak Egonarria saioan egin dion elkarrizketan, hizkuntza arruntean eta... [+]


Eguneraketa berriak daude