ARGIA.eus

2020ko maiatzaren 29a

Nafarroa hegoaldeko kontserbak eskuratzeko epea ireki du Errigorak

Iru˝e Astitz Larunbe @arkkuso
2015eko maiatzaren 14a

Nafarroa hegoaldeko uzta eskutik eskura kanpainaren bigarren zatian barazki menestra, potxak, pikillo piperrak, zainzuriak eta orburuak eskatzeko tartea izanen da.

“Errigoraren sareari esker, edo, bestela esanda, auzolanari esker, produktuok ekoizleen etxean duten prezio berdinean eskaintzen dira kontsumitzaileen herrian bertan”, azaldu dute Errigorako kideek.

Nafar hegoaldeko produktuak eguneroko kontsumo ohituretara ekartzeko da Errigorak otsailean martxan jarri zuen kanpainaren helburua. Kanpainaren lehenengo zatian 45.500 litro oliba olio banatu zituzten Euskal Herriko 3.000 etxetan.

Auzolanean eta elikagaien sektoreko langileei begirunea galdu gabe, jasotako diruaren zati bat Nafarroa hegoaldeko euskalgintza finantzatzera bideratzen dute.

ARGIAn egiten dugun kazetaritza independenteak bultzada merezi duela uste duzu?

Informazio askea lantzen dugu ARGIAn, langileok gara proiektuaren jabeak eta gure informazioen atzean ez duzu sekula multinazionalik, bankurik edo alderdi politikorik topatuko. Gure ustez, burujabetza guztien oinarrian dago informazio burujabetza, ezagutzen dugunaren gainean pentsatzen eta erabakitzen dugu. Horregatik diogu kazetaritza independentea dela demokraziaren oinarrietako bat.

Aldizkaria paperean etxean edo e-postan PDFan jaso nahi duzu? Pozik hartuko zaitugu ARGIAko komunitatean. ARGIAkoa izateko, nahi eta ahal duzun ekarpena egin dezakezu, eta bueltan egoki ikusten duzuna eskatu. Indartu dezagun indartzen gaituena!

Kanal hauetan artxibatua: Euskara  |  Elikadura burujabetza  |  Nafarroa  |  Errigora

Euskara kanaletik interesatuko zaizu...

Azkenak
EGILEA
Argia buletina
Egunaren laburpena
zure e-postan
Eguneraketa berriak daude