Bioterra ekoizpen ekologikoen azokak 15 urte betetzen ditu. Ostirala hontan ateak irekiko ditu eta igandera arte, sektorearekin zer ikusia duten 170 eraskuketarien produktuen ezagutzeko eta erosteko parada izanen da.
Honekin batean, beste hitzordu ainitz antolatu dituzte, hitzaldiak, tailerrak edota haurrendako jarduerak besteak beste.
Bioterra azokaren irekitzea, ostirala honetan eguerdiko 12.00etan, azokara sartzeko txartelak 3 eurotan dituzue. 12 urte beherakoentzat doainik. Parking-na doakoa izanen dela jakinerazi dute.
Albiste hau Euskal Irratiak argitaratu du eta CC-by-sa lizentziari esker ekarri dugu ARGIAra.
Joan urteko udaberrian idatzi nuen intsusari eskainitako aurreneko artikulua eta orduan iragarri nuen bezala, testu sorta baten aurrenekoa izan zen. Sendabelar honen emana eta jakintza agortzen ez den iturriaren parekoa dela nioen eta uste dut udaberriro artikulu bat idazteko... [+]
Duela hamabi urte pasatxo ezagutu zuten elkar Izaskun Urbaneta Ocejok eta Ainara Baguer Gonzalezek, ingurumen hezkuntzako programa batean lanean ari zirela. Garaian, lurretik hurbilago egoteko gogoa zuten biek, teoriatik praktikara pasa eta proiektu bat martxan jartzekoa... [+]
Amonak sarritan aipatu zidan badela arrain bat, garai batean kostaldeko herrietako sukalde askotan ohikoa zena. Arrain-zopa egiteko bereziki ezaguna omen zen, oso zaporetsua baita labean erreta jateko ere. Beti platerean oroitzen dut, eta beraz, orain gutxira arte oharkabeko... [+]
Lurrari begira jartzea zaila da. Kosta egiten da. Landareekin lan egiten duenak maiz haiek bakarrik ikusten ditu. Etekina, uzta, ekoizpena, mozkina, errebenioa, emana, azken zurienean “porru-hazia” bezalako hitzak dira nagusi lur-langileen hizkuntzan.
Ekosistema askok itzulera gabeko puntuak dituzte, hau da, estresa maila berezi bat pairatuz gero –izan klima aldaketa, kutsadura edo kalte fisiko zuzenarengatik– desagertzen ahal dira, eta ekosistemak haien artean konektatuak izanez gero hurrenez hurren elkar... [+]