Zazpigarren urtez, Adunako (Gipuzkoa) Zabala sagardotegian egin dute Ja(ki)tea sarien banaketa, euskal gastronomia tradizionala oinarri duten jatetxeen artekoa. Besteren artean, Getariako Kosta Aroak irabazi du bertako ekoizle onenaren saria, Tafallako Tubalek plater tradizionalarena eta Ainhoako Ithurria jatetxeak ibilbide osoarena.

Eduki hauek interesatzen zaizkizu? Kanal honen RSS jariora harpidetu zaitezke.

Aduna
Indusketa lanak egin dituzte Adunako hilerrian

1936ko urrian bide bazterrean tiroa emanda azaldu eta hilerrian lur emandako gorpu baten bila aritu dira Aranzadi Zientzia Elkarteko kideak herriko hilerrian. Saseta defentsa sistema ikertzeko lanketaren barruan kokatu dute indusketa.Adunako hezurtegitik ateratako hezurrak


2021-05-12 | ARGIA
Langile bat hil da Adunako Rafractarios Kelsen enpresan

Lan istripu ez traumatiko baten ondorioz zendu da langilea.


2020-05-28 | ARGIA
Adunako udalak hileko 600 euroko diru-laguntzak emango ditu zaintzarako

Adunako Udalak bando bidez jakinarazi du COVID-19ak eragindako kalte ekonomikoak arintzeko diru-laguntzak emateko deialdia zabaldu duela. Eskolak eta eguneko zentroak itxi izanaren ondorioz umeak edo zaharrak zaintzeko kontratazioak egin edo lanaldia murriztu dutenei 600 euroko... [+]


"Animalia espezie ezberdinak mendian edukitzea sekulako aberastasuna dela ohartu behar gara"

Zeruan naiz lurrean dabiltzan hegazti eta animaliak ikusiz gozatzen du Joxe Martin Otaegi Alkainek (Aduna, 1953). Eskopeta argazki kameragatik ordezkatu zuen aspaldi eta ordutik bere irteera eta bidaien helburua, animalien bizimodua gertutik jarraitzea da. Animalia asko ikusi... [+]


Ogiaren ibilia
MULTIMEDIA - dokumentala

Adunako herritarrek ogia egiteko prozesu osoa auzolanean egin eta bideoz jaso dute dokumetal labur honen bitartez.

- Irudiak: Aiora Mujika Ane Urkola Saina Hourcade Ahotsak.eus
- Gidoia: Iñaki Aristeta (Txatarras)
- Edizioa: Aiora Mujika
- Ahotsa eta musika: Maite... [+]