ARGIA.eus

2020ko irailaren 20a
Bizi Baratzea, eman eta hartu

Gernikako azokan genero preziatua

ARGIA @argia
2015eko ekainaren 21a

Asteleheneko azokan (ekainaren 6an), Trazola sagardoaz, Eguzki Borda gaztaz eta trikitiaz egin genuen aurkezpen jaia. Ondoren, Argiako kide Iraitz Agirrek, liburuaren egile Jakoba Errekondok eta Remenetxe jatetxean 25 urtez sommelier ari den Jon Andoni Rementeriak hartu zuten hitza. Rementeriak liburu honen eta bertako produktuen garrantzia azpimarratu zuen eta balio horietan bat egiten duen “Urdaibai esentziak” proiektuari egin zion erreferentzia, zeinak elkartzen baitituen eskualdeko jatetxeak.

Aurkezpenaren ostean, luze iraun zuen bertaratutakoen esperientzia trukeak, baratzezainek aukera baliatu baitzuten liburua sinatzearekin bat beren zalantzak azaldu eta Errekondori aholkua eskatzeko.

Giroaren erakusgarri, Onintza Enbeitak azokako elkarrizketa txiokatu zuen:

"Liburue erosi dozu?", esan deutsat bati azokan Bizi Baratzearen standaren aurrean. "Liburue? Atxurre nok ibili falta da!". Arrazoia!

ARGIAn egiten dugun kazetaritza independenteak bultzada merezi duela uste duzu?

Informazio askea lantzen dugu ARGIAn, langileok gara proiektuaren jabeak eta gure informazioen atzean ez duzu sekula multinazionalik, bankurik edo alderdi politikorik topatuko. Gure ustez, burujabetza guztien oinarrian dago informazio burujabetza, ezagutzen dugunaren gainean pentsatzen eta erabakitzen dugu. Horregatik diogu kazetaritza independentea dela demokraziaren oinarrietako bat.

Aldizkaria paperean etxean edo e-postan PDFan jaso nahi duzu? Pozik hartuko zaitugu ARGIAko komunitatean. ARGIAkoa izateko, nahi eta ahal duzun ekarpena egin dezakezu, eta bueltan egoki ikusten duzuna eskatu. Indartu dezagun indartzen gaituena!

Kanal hauetan artxibatua: Bizi Baratzea  |  Landareak

Bizi Baratzea kanaletik interesatuko zaizu...

ASTEKARIA
2015eko ekainaren 21a
Azkenak
EGILEA
Argia buletina
Egunaren laburpena
zure e-postan
Eguneraketa berriak daude