Elikadura burujabetza eta kontsumo arduratsuak txikitatik landu beharreko jakintzak direla iritzita, gaian sakontzeko bi eguneko jardunaldiak antolatu dituzte EHUko Udako Ikastaroetan. Ekainaren 25ean eta 26ean izango dira.
EAThink proiektuak haur eta nerabeekin, ikastetxean, gaur egun elikadura ereduaren interdependentzia globalak eta elikadura eredu jasangarriak lantzea du helburu, bereziki meotodologia parte-hartzaileak eta arazoen ebazpenean oinarritutako estrategiak erabiltzen ditu. Bide horretan, Lehen eta Bigarren Hezkuntzako irakasleekin partekatu nahi dute egitasmoa, beste elkarte eta entitate batzuk eskolan landuz.
Elikaduraren eta hezkuntzaren arloko profesionalei zuzendutako ikastaroa da, nahiz eta edonork har dezakeen parte. Helburu nagusia ikasgeletan gaia behar bezala jorratzeko erreminta egokiak ematea da. Ikas-unitateak, lantegi tematikoak eta eskola-baratzeak, esaterako.
Hemen duzue matrikula egiteko aukera.
Laborantza lur emankorrak ondasun kolektibo bilakatu nahi ditu Amillubi proiektuak. Horretarako herritarren eta hainbat kolektibo eta erakunderen ekarpenak biltzen ari da eta maiatzaren 11rako egun osoko festa antolatu du Amillubin bertan, egitasmoari bultzada emateko.
Duela hamabi urte pasatxo ezagutu zuten elkar Izaskun Urbaneta Ocejok eta Ainara Baguer Gonzalezek, ingurumen hezkuntzako programa batean lanean ari zirela. Garaian, lurretik hurbilago egoteko gogoa zuten biek, teoriatik praktikara pasa eta proiektu bat martxan jartzekoa... [+]
Zergatik doa mundu guztia Iruñera erosketak egitera, gure eskualdean elikagai asko ekoizten bada? Zergatik da hain zaila bailara hauetako produktuak bailara hauetako dendetan topatzea?”, galdera horiei eta beste zenbaiti tiraka hasi ziren lanean Zangoza aldean duela... [+]
Bidaia hau hasi nuenean, ikuspuntu erromantikoz imajinatzen nituen baso jangarriak: zuhaitz artean ibili, fruitu goxoak dastatu, loreak usaindu... baina baso jangarriek badituzte arantza ugari ere, porrotak, erratak... Gaur, ikasketa politak eskaini dizkidaten porrot horietako... [+]