Zazpigarren urtez, Adunako (Gipuzkoa) Zabala sagardotegian egin dute Ja(ki)tea sarien banaketa, euskal gastronomia tradizionala oinarri duten jatetxeen artekoa. Besteren artean, Getariako Kosta Aroak irabazi du bertako ekoizle onenaren saria, Tafallako Tubalek plater tradizionalarena eta Ainhoako Ithurria jatetxeak ibilbide osoarena.

2024-05-14 | Garazi Zabaleta
Ja(ki)tea
Betiko eta bertako sukaldaritza sustatzeko elkartea

2009an sortu zen Ja(ki)tea elkartea zenbait jatetxe, sukaldari eta gastronomia kritikariren arteko elkarlanetik. “Hasiera hartan, Gipuzkoako 14 bat jatetxe elkartu ginen, baina pixkanaka hazten joan da proiektua, eta gaur egun 37 gara”, azaldu du Xabier Zabaletak,... [+]


2024-05-03 | ARGIA
Ja(ki)tea, gertuko ekoizleek hasitako lana borobildu nahi duen sukaldari elkartea

Sukaldean ere tokian tokiko produktuekin lan egitearen garrantzia nabarmentzeko asmoz, Ja(ki)tea elkarteko bazkideek ezagutarazi nahi dute “euskal gastronomia tradizionala” sustatzen dihardutela euren jatetxeetan; horretarako, zenbait otordu berezi eta ikastaro... [+]


Propoliz ondutako izokina egiten ikasi nahi?

Erlezaintza dastatzeko hona errezeta: propoliz ondutako izokina pipermin eztiaz eta limoi erre kremaz.


2023-03-30 | Biolur elkartea
EDKH #04: Gaizka Izagirre eta Iñigo Gabilondo
MULTIMEDIA - EDKH

Gaizka Izagirre zinema eta serie kritikaria eta Iñigo Gabilondo ekoizlea izan dira Azpeitiako Elikagunean Ekozipen Duina Kontsumo Herrikoia saioan, Xabi Izagirreren gidaritzapean. Saio honetan, Gaizka Izagirrek azenario bizkotxoa egin du.

Saio hauek, “DUINA;... [+]


2023-03-23 | Biolur elkartea
EDKH #03: Uxue Amonarriz eta Nere Aspiazu
MULTIMEDIA - EDKH

Biolur Elkartearen Ekoizpen Duina Kontsumo Herrikoia sukaldaritza saioko hirugarren atalean Uxue Amonarriz, Huntza taldeko musikaria eta nekazaria, eta Nere Aspiazu ekoizlea izan dira. Azpeitiako Elikagunean elkartu dira Xabi Izagirrerekin eta oraingoan zerba opilak egin... [+]


2023-03-16 | Biolur elkartea
EDKH #02: Onintza Enbeita eta Ane Gorosabel
MULTIMEDIA - EDKH

"Ekoizpen Duina Kontsumo Herrikoia" sukaldaritza saioko bigarren atala da honakoa, Biolur Nekazaritza Ekologikoaren Aldeko Elkartearen eskutik. Oraingoan, Onintza Enbeita bertsolari eta kazetaria eta Ane Gorosabel ekoizlea izan dira Azpeitiako Elikagunean, Xabi... [+]


2023-03-09 | Garazi Zabaleta
Ekoizpen Duina Kontsumo Herrikoia
Osagaien atzean dagoenari erreparatzen dion sukaldaritza saioa hasi da

Modan daude azken urteotan sukaldaritzako saioak, telebistako edozein katetan topa ditzakegu horietako asko. Baina, errezetak aurkezteko orduan, kontuan hartzen al dute saiook erabiltzen dituzten lehengaiak non, nola eta zein baldintzatan ekoizten diren? Argi dago ezetz…... [+]


2019-06-05 | Reyes Ilintxeta
Iñaki Andradas. Ideiak borborka ditu
"Bi belaunalditan ikusiko dugu nola desagertuko diren sukaldeak etxeetatik"

Bertako sukaldaritzari astindua eman nahi dio Iñaki Andradas sukaldariak, eta ikusten denez, bere proposamenek ez dute inor epel uzten. Sanfermin hauetan festa jateko moduan eskainiko digu Mikel Urmeneta marrazkilariarekin batera abian jarri duen denda berrian.


2019-04-01 | Usurbilgo Noaua
"Felix Sarasola, Usurbilek eta Euskal Herriak izan duten euskal enbaxadorerik onena"

Hitza, kantua eta musika batu ditu igande eguerdian, Felix Sarasolaren alde Usurbilgo frontoian ospatu den herri omenaldi hunkigarriak. Felixen bizitza irudikatuz, Kuba eta Euskal Herrira joan etorrian ibili da omenaldia, ozenoaren bi aldeak elkartu ditu, eta omenduak hain... [+]