ARGIA.eus

2020ko abuztuaren 09a

Babarrun gorri zopa

Hasier Etxeberria  | 
2004ko azaroaren 14a

Osagaiak:

Litro erdia babarrun gorri, egina (sobratutakoak)
Litro erdia haragi-salda
125 gramo gurin
Baso bete esnegain urtu
Gatza

Babarrunak salda eta esnegainarekin nahasi eta irakinaldi bat emango diegu ondoren. Irakindako gai guztiak irabiagailuan sartu eta indar betean txikituko ditugu bertan. Irabio-minutu batzuen buruan, gurin hotza erantsiko dugu, dadotan moztuta, eta iragazki batez iragaziko dugu zopa kazola edo zopa-ontzi batera. Mikrouhinetan beroaldi bat emango diogu zopari, berotasuna galdu badu, eta zerbitzatu egingo dugu, gatz puntua probatu eta, behar izanez gero, zuzendu eta gero.
Babarrunak urdekiekin apailatu baditugu, urdeki horien egoste salda erabili ahal izango dugu haragi-saldaren ordez.

Kanela nola erabili

Kanela ongailu kartsua da, lurrin azkarrekoa. Gero iragazkitik pasatu behar dugun zerbait prestatzeko baldin bada ûedariak, infusioak, kremak, arrautza-esnea, zopa, edo saltsak prestatzekoû, hobe da osorik jarri beharrean, eskuekin haustea, ezpaletan puskatzea eta gero borborka ari den likidoari botatzea. Horrela lurrin-eztanda indartsuagoa da eta hobeki baliatzen gara ongailuaz. Bainila bezalaxe ûhamaika aldiz esango duguû, behin baino gehiagotan erabil dezakegu kanela. Lehortu eta erabili, adibidez, "kanela-azukrea" egiteko.Arroz-esnea egiten dugunean, orduan bai, osorik jarriko dugu kanela, gero iragazkirik erabili behar ez dugulako.Ongailu guztiak bezala, kanela ontzi hermetiko batean gorde behar da, bere olio naturalak eta usaina gal ez ditzan.

ARGIAn egiten dugun kazetaritza independenteak bultzada merezi duela uste duzu?

Informazio askea lantzen dugu ARGIAn, langileok gara proiektuaren jabeak eta gure informazioen atzean ez duzu sekula multinazionalik, bankurik edo alderdi politikorik topatuko. Gure ustez, burujabetza guztien oinarrian dago informazio burujabetza, ezagutzen dugunaren gainean pentsatzen eta erabakitzen dugu. Horregatik diogu kazetaritza independentea dela demokraziaren oinarrietako bat.

Aldizkaria paperean etxean edo e-postan PDFan jaso nahi duzu? Pozik hartuko zaitugu ARGIAko komunitatean. ARGIAkoa izateko, nahi eta ahal duzun ekarpena egin dezakezu, eta bueltan egoki ikusten duzuna eskatu. Indartu dezagun indartzen gaituena!


Azkenak

ASTEKARIA
2004ko azaroaren 14a
Azkenak
EGILEAK
Argia buletina
Egunaren laburpena
zure e-postan
Eguneraketa berriak daude