2021-08-19 00:00

Ainhoa Ibarrola Hernandorena Atarrabiako Amalur haur eskolako zuzendaria da. Tokiko elikagai ekologikoen iraunkortasunaz eta kontsumoaz kontzientziatuta, eskolako menuetan aldaketak sartzearen alde egin zuen 2016tik, osasungarriagoak izan zitezen. Aurten, eta CPAEN/NNPEKen laguntzarekin, erabateko aldaketaren alde egin dute, eta irailetik aurrera, Amalurren egunero ematen diren 100 menu baino gehiago (90 ikasle eta 15 hezitzaile inguru) ekologikoak, freskoak, sasoikoak, tokikoak eta lehen sektoreak hornituak izango dira. Elikagaien %71 Ekoalderen bidez jasoko dituzte, eta gainerako %29a Atarrabiako tokiko saltokietatik. Ainhoak oso positibotzat jo du aldaketa, eta familien artean ere oso harrera ona izaten ari dela esan du.

Artikulu hau egilearen RSS jariotik automatikoki ekarri da hona. Baliteke jatorrizko artikulua luzeagoa izatea, eta hemen irakur dezakezu.
Nafarroako nekazal produkzio ekologikoaren kontseilua