2020-11-27 01:00

Miriam Otxotorena hileko lehen larunbatero joaten da EKOmerkatura bere ardi-gazta ekologikoekin, Andia mendilerroaren magalean garatzen diren ardiena. Bere "Axuribeltz" marka Nafarroako kalitatezko gazten erreferentea da dagoeneko. Familia ustiategia da, eta bertan bere senarrarekin, Xabier Mitxelenarekin, lan egiten du, eta Garai eta Eñaut semeen laguntzarekin, zeinak, ikasteaz gain, landa-lanetan eta gaztak egiten laguntzen duten. Hurrengo EKOmerkatuan, gainera, berak zuzendutako eskola magistral batera joateko pribilegioa izango dugu, euskaraz. Eskola magistral honetan, gazta nola egiten den eta gazta freskoa, gaztanbera eta mamia nola prestatzen diren erakutsiko digu. Luxu handia.

Artikulu hau egilearen RSS jariotik automatikoki ekarri da hona. Baliteke jatorrizko artikulua luzeagoa izatea, eta hemen irakur dezakezu.
Nafarroako nekazal produkzio ekologikoaren kontseilua