Tipula kontserbante


2010ko maiatzaren 13an
Bartzelonako Unibertsitatean eta Kataluniako Unibertsitate Politeknikoan burutu eta International Journal of Food Science and Technology aldizkarian argitara eman duten ikerketa batek dioenez, tipulak (Allium cepa) dituen gai batzuk, flabonoideak, jakiak kontserbatzeko egokiak izan daitezke. Jakiak alferrik galtzen dituzten oxidazioa eta mikrobioak atzeratzen ditu tipulak. Horrez gain osasunerako ona izanik, tipulak kontserbagarri artifizialen ordezko gisa etorkizun oparoa izan dezake. 

Azkenak
Futbolari gay-ak zergatik ez dira ausartu azkenean armairutik ateratzera?

Alemaniako gizonezkoen futbol profesionalean ari diren hainbat futbolari armairutik ateratzekoak ziren maiatzaren 17an. Sekretuan eta kluben bizkar biltzen ari ziren jokalariak, baina espektatiba altuak ezerezean geratu dira, ez da inor armairutik atera. Futbol maskulinoaren... [+]


Urdaibaiko Guggenheima konkretatu gabe, Juan Ignacio Vidartek utzi egingo du zuzendari kargua

Urtearen amaieran utziko du ardura postua. Zuzendaritza berritzeko prozesua jarriko dute martxan. Vidartek 32 urte pasatu ditu Bilboko Guggenheim museoko zuzendaritzari lotuta.


Eguneraketa berriak daude