Hamar urtez irauten du chuñu-ak. Hitz arraro hau inka da, Peru eta Bolivia artekoa. Patata mantendu eta iraunarazteko era bat da chuñu-a. Patatak lurretik atera, kanpoan, hotzetan jelatzen utzi eta ondoren zanpatu egiten dira. Eman duen zukua erabat lehortu, deshidratatu eta eho egiten da. Tunta ere deitzen zaio. Aymarek patata izoztuari qhachu chuñu deitzen diote. Gaur egun ere, begirune handia diote jaki bikain horri.
OHARRA: Aukera hau hautatuz gero hurrengo aldietan ez dizu galdetuko ze instantzia erabili nahi duzun.
Kalean da Bizi Baratzea Orriaren neguko zenbakia
Izara formatuko aldizkari berezia da
Urtaro bakoitzean zabaltzen dugu Lurrari begiratzen diogunon Orria. Izara formatu berritzailea du eta erdi-erdian beti poster dakar, oraingoan, intsektuen inbernazioari buruzkoa. Batu mundua bizigarri eta eguneroko bizitza gozagarri egiten dutenen komunitatera!