Sagardoa
Euskal Herrian
Sagardoa: Baserriko edaria negozio
Urtero bezala, zabaldu
berri dituzte ateak sagardotegiek. Betidanik egin izan da sagardoa gure
herrian, baina gehienetan etxerako. Azken hogeita hamar urteetan aldatu
da hori eta... (2005.01.30).
Zientziaren zaporea
Ikerlariek, egindako ikerketen ondoren, hainbat gomendio ematen dituzte,
baina gero sagardogilearen eskuetan gelditzen da sagardoa nola egin
erabakitzea... (2004.02.01).
Euskal
Herriko sagardoaren ezaugarriak
ehortasuna: Lehor puntua igarri behar zaio; edaten bukatutakoan mingainari
heldu dakiola, alegia...(2003.01.26).
Sagardoak
labela izango du?
Gipuzkoako Sagardo Naturalaren Elkartean jada pauso batzuk eman dituzte.
Euskal Herriko sagardoan kalitatezko izendapen bat lortzea...(2003.01.26).
Saltzaile
eta erosleak
Ekoizten duten sagardo litro kopuruaren arabera sagardogile handiak,
ertainak eta txikiak bereiz ditzakegu...(2003.01.26).
Egunero
litro bat
Sagardo eta sagardotegi hitzak entzuten ditugunean txotx garaia datorkigu
burura gehienoi...(2003.01.26).
Bizkaiak
berriro heldu dio sagardogintzari
Gaurko egunean, sagardogintza hedatu egin da eta hedatzen ari da Euskal
Herriko beste bazterretara, batez ere Bizkaiara...(2000.05.21).
130.000
litro sagardo nafar
Sagardoaren kultura beste lekuetan bezain sustraitua ez egon arren,
Nafarroan ere badago....(2000.01.23).
Iparraldeko
sagardogileak
Garai batean Iparraldeko landetxetan ohikoa zen sagarnoaren egitea.
Nekazaritza intentsiboarekin etxe inguruko zuhaitzak desagertzen joan
ziren eta...(2000.01.23).
Sagardoa,
gipuzkoarren nortasun agiri bat
Sagardoa gipuzkoarrentzat nortasun agiria omen da. Probintzia hau da
sagardo ekoizle nagusia....(2000.01.23). |