ARGIA.com

Sagardoa Euskal Herrian

Sagardoa: Baserriko edaria negozio
Urtero bezala, zabaldu berri dituzte ateak sagardotegiek. Betidanik egin izan da sagardoa gure herrian, baina gehienetan etxerako. Azken hogeita hamar urteetan aldatu da hori eta... (2005.01.30).

Zientziaren zaporea
Ikerlariek, egindako ikerketen ondoren, hainbat gomendio ematen dituzte, baina gero sagardogilearen eskuetan gelditzen da sagardoa nola egin erabakitzea... (2004.02.01).

Euskal Herriko sagardoaren ezaugarriak
ehortasuna: Lehor puntua igarri behar zaio; edaten bukatutakoan mingainari heldu dakiola, alegia...(2003.01.26).

Sagardoak labela izango du?
Gipuzkoako Sagardo Naturalaren Elkartean jada pauso batzuk eman dituzte. Euskal Herriko sagardoan kalitatezko izendapen bat lortzea...(2003.01.26).

Saltzaile eta erosleak
Ekoizten duten sagardo litro kopuruaren arabera sagardogile handiak, ertainak eta txikiak bereiz ditzakegu...(2003.01.26).

Egunero litro bat
Sagardo eta sagardotegi hitzak entzuten ditugunean txotx garaia datorkigu burura gehienoi...(2003.01.26).

Bizkaiak berriro heldu dio sagardogintzari
Gaurko egunean, sagardogintza hedatu egin da eta hedatzen ari da Euskal Herriko beste bazterretara, batez ere Bizkaiara...(2000.05.21).

130.000 litro sagardo nafar
Sagardoaren kultura beste lekuetan bezain sustraitua ez egon arren, Nafarroan ere badago....(2000.01.23).

Iparraldeko sagardogileak
Garai batean Iparraldeko landetxetan ohikoa zen sagarnoaren egitea. Nekazaritza intentsiboarekin etxe inguruko zuhaitzak desagertzen joan ziren eta...(2000.01.23).

Sagardoa, gipuzkoarren nortasun agiri bat
Sagardoa gipuzkoarrentzat nortasun agiria omen da. Probintzia hau da sagardo ekoizle nagusia....(2000.01.23).

 


Iradokizunik baduzu, akatsik topatu baduzu edo kexaren bat helarazi nahi badiguzu: Sareko Argia
ARGIA. Zirkuitu Ibilbidea, 15. pabilioia. 20160 Lasarte-Oria (Gipuzkoa)
Tel: (943) 371545 / Faxa: (943) 373403