Karobia martxan

XVI. mendean Euskal Herrian hain ugari zen karobia lanean ikusi da aurten Larraulen (Gipuzkoa). Ezinbestekoa zen karea orduko bizimodurako: soroetan ongarri, aziendarentzat botika, baserriko hormentzat pintura eta desinfektatzaile, igeltserotzarako itsasgarri… Azaroaren 18an eman zioten su eskolako umeek Antzola baserriko karobiari. Koldo Jauregik burutu du, Ekomuseoaren bidez, ametsa: 1947an azkenekoz piztu zen karobia berriz martxan jartzea. 21 tona kare-haitz 500
gradutik gora eduki dituzte erretzen bost egunez etenik gabe. Sua bizirik mantendu dute egur hauek erabiliz: haritza, pagoa, lizarra, gaztaina eta otea.

Argazkilaria: Dani Blanco

View All

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.