Ekonomia > Lehen sektorea > Laborantza > Laborantza ekologikoa

Kanal guztiak
  x Itxi
Ekonomia
English
Euskal Herria
Euskara
Gizartea
Historia
Ingurumena
Iritzia
Komunikazioa
Kultura
Nazioartea
Politika
Zientzia
2017-10-12 | Errigora

"Zubigintza amildegiak gurutzatzeko artea da. Bizkarrez dauden munduak elkarri begira jartzekoa. Ertza abiapuntu bihurtzekoa. Alegia egia egitekoa. Horixe da, hain zuzen, Errigoraren langintza: zubiak eraikitzea".

Laborantza ekologikoa kanaleko multimediak

Eduki hauek interesatzen zaizkizu? Kanal honen RSS jariora harpidetu zaitezke.

Laborantza ekologikoa
Sakonean
Zergatik ez nintzen joan botoa ematera

Abaltzisketan egiten zitzaigun galderak “Nahi al duzu euskal estatu burujabe bateko herritarra izan?” ez du zentzurik niretzat. Ez dut ezer “euskal estatu” baten aurka, eta ez beste inongo estaturen kontra ere, pertsonen eskubideak babesten baditu, bai barruan eta bai bere mugetatik at, eta desberdintasunak eta pribilegioak gutxitzeko lana egiten badu, behar bezala; hots mamia interesatzen zait gehiena, eta hortaz ez du ezer esaten. Etor litekeenaren ideia bat izan ahal... [+]


2017-04-03 | Laborari
Mizel Dunate (BLE): "Harrapakari guziak hurbiltzen ari dira nekazaritza biologikora"

Mizel Dunate, ardi hazlea eta gazta ekoizlea Aiherran (Nafarroa Beherea), BLE Biharko Lurraren Elkartearen lehendakari ere bada. BLEk nekazaritza biologiko edo ekologikoa sustatzen du Ipar Euskal Herrian. Bere elkartearen kezka azaldu du orain jende asko ari delako biologikora hurbiltzen interes komertzial hutsez, biologikoaren jatorrizko izpiritua arriskuan jarriz.


Felix Noblia, Parisko Ferian agroekologiako saria jaso duen laborari gaztea

Felix Noblia nekazari gazteak irabazi du Parisko laborantza feria famatuan Agroekologiaren sari nagusia, Frantziako Gobernuak emanik. Erretretara zihoan osabaren etxaldea harturik, laborantza industrial intentsibo batetik agroekologikora ekarri eta trantsizioaren erreferentzia bihurtu da Noblia Iparraldean.


2017-03-10 | Etxalde
Oiartzunen lurra lantzen hasi da Elika kooperatiba, uzta jasotzeko

Elika kooperatibako kideak dira Jakobe Beramendi eta Ioritz Mitxelena. 10 pertsonak osatzen dute Oiartzunen kokatutako proiektu hau. Ioritz eta Jakobe ekoiztera zuzentzen diren bitartean, beste zortzi kideak diru kontuetaz eta burokraziaz arduratzen dira. Oiartzungo Udalak alokatutako lurretan jarri dute martxan proiektua eta udaberrirako ekoizpena merkaturatzen hasiko dira.


2017-01-22 | Garazi Zabaleta
... eta jaki ekologikoak soilik jango bagenitu?

Esperimentua egin du Japoniako Greenpeacek bi familiarekin: hamar egunez, jaki ekologikoz soilik osatutako dieta jarraitu dute partaideek. Nola eragin ote du horrek beren osasunean?


Ehkolektiboa: Laborariak agroekologiaren bidean
MULTIMEDIA - erreportajea

Zer da agroekologia? Galdera horri erantzuteko eta EHKOlektiboa ezagutzera emateko, bideo bat plazaratu dute. EHKolektiboak Euskal Herrian agroekologian ari diren laborariak biltzen ditu. Lau sailetan egiten dute lan: laborantza biologikoa, bertako ekoizpenak eta salmenta zuzenak, elikadura burujabetza eta ikuspegi soziala.


2016-10-11 | Etxalde
Hazparne aldeko hamar laborarik 'Xixtroak' antolatu dute, internet bidezko kontsumo taldea

Hazparne (Lapurdi) inguruko hamar bat laborari bildu dira, ekoizpen multxo bat proposatzeko saskietan. Berezitasuna: internet bidez eskatzen direla, astero eta nahi dena hautatuz. Xixtroak izena hartu dute, Hazparne inguruan horrela deitzen baitziren lehen, astoen gainean finkatzen ziren saskiak, etxaldeko ekoizpenak merkaturat eramaiteko.


Nekazaritza ekologikoaren inguruko erakusketa iraunkorra abiaraziko du ENEEK-ek

Euskadiko Nekazaritza eta Elikadura Ekologikoaren Kontseiluak uztailaren 20an jarriko du martxan erakusketa, Amorebieta-Etxanon.


2016-06-14 | ARGIA
Baratzearen mundua, umorea eta saltsa

Bizi Baratzea, Altza Porru irudi eta komiki liburua aurkeztuko du ARGIAk Jakoba Errekondoren eta zortzi marrazkilariren eskutik, ostegunean Hernanin.


2016-01-08 | Jon Torner Zabala
Gipuzkoako kontsumo taldeen festa, 16an Beasainen

Basherri Gipuzkoako kontsumo talde eta kooperatibak biltzen dituen sarearen festa egingo da hilaren 16an Beasainen. Besteak beste, kontsumo taldeetan aintzat hartzen diren irizpideen lanketa egingo dute parte hartzaileek: asteroko otarretan laborariak orotariko barazki ekologikoak eta garaian garaikoak sartzen ote dituen, kopurua edota prezioa egokiak diren, taldeko kideek proiektuan aktiboki parte hartzen duten eta abar.