“Zin dagit sukaldari ona naizela!”

  • Bai, hondarribiarrak bikingoak dira.
Robinfood
Dani Blanco

Alardearena konpontzeko errezetarik bai?


Elkarri ostiaka hasi zirenean utzi nion ateratzeari. Bertakoa izan arren ez dut ulertzen, baina ez duzu uste bonbardeatuko bagintuzte berriz zerotik hasiko ginatekeela?

Sukaldari bat bonbardaketa eske?! Ez al zineten gure herriaren enbaxadore gorenak?


Mesias berriak garela dirudi, baina oso sukaldari gutxik gainditu zuen batxilergoa! Ni oso harro nago nire ofizioarekin, baina nahikoa da. Nire herriarentzat enbaxadore formatuagoak nahi nituzke.

Jatetxe ospetsuetan janariaren partez esperientziak saltzen direnetik...


Laino horietan hegan egiteak gatibatu nau urteetan, baina hortik askatzea lortu dudanetik, abdominalak lantzeraino egiten dut barre. Ez zait ofizioa intelektualizatzea gustatzen.

Ai, frustrazioak...


Egungo sukaldaritzan dena da arintasuna, berrikuntza, benetakotasuna... Sukaldaritzak ez du justifikaziorik behar. Sukaldariaren lekua sukaldea da, ez pulpitua. Eltzeak jartzen gaitu gure lekuan.

Horregatik egiten duzu lasaiago lo Arguiñanoren pulpitua ordutegiz aldatu denetik?


Arguiñanorena beste liga bat da, Championsa. Jende asko ikusi dut bera imitatu nahian erridikulua egiten. Nik ez dakit txisterik kontatzen, memoria txarra daukat, berak baino 100 kilo gehiago eta 23 urte gutxiago daukat... Zer arraio egin behar dut nirea ez bada?


Guarrindongadak, irainak eta hitz larriak bata bestearen atzetik bota…


Zer erru daukat nik kalean gurutzatzen ditudan umeek “Biba Rusia“ esaten badidate? Ados, kamera aurrean jartzeko aurpegi galanta behar da, nirea bezalako programa batek ez du sukaldari ona izatea eskatzen, baina zin dagit sukaldari ona naizela!

Hori kritiko gastronomikoak telebista programak epaitzen hasten direnean ikusiko dugu!


Ez zaizu iruditzen kritikoek jendea tontotzat hartzen dutela? Lainoen usaina esplikatzen diguten bakoitzean, barrearen barrez, abdominalak egiten jarraitzen dut. Ez al zenekien 100 jatetxe onenen zerrenda sukaldariek euren buruak famatzeko muntatutako parafernalia dela?


Nik zuk kritikak idazten dituzula dakit.


Baina irakurlea ni baino argiagoa dela pentsatzen dut beti! Erridikulua iruditzen zait jatetxeak puntuatzea. Lainoetatik ihesi nabil, berdin zait berenjenak potasioa duen ala ez, nik plazera transmititu nahi dut!

Plazera? Janariarekin obsesionatuta gaude-eta!


Okerragoa da zer janik ez daukazulako obsesionatzea! Obsesiboki pentsatuta, ez dago hain gaizki gosaldu, bazkaldu, afaldu, eta tripa beteta lo egin dezakezun gizarte batean bizitzea.

Azkenak
2024-03-31 | Julen Azpitarte
Zinearen historiako film-kontzerturik “onena”

Oscar sari andana jaso zuen The Silence of the Lambs (1991) thriller-a zuzendu zuen Jonathan Demme (1944-2017) zinegile estatubatuarrak estreinatu zuen zineak inoiz eman duen kontzerturik onena: 1970eko hamarkadaren erdialdean New Yorken eratutako Talking Heads taldearen Stop... [+]


"Enpresa pribatuen esku utzi da segurtasun publikoaren norabidea"

Ertzaintzaren azken hamarkadako bilakaera teknologikoa aztertu du bere liburu berrian Ahoztar Zelaieta ikerketa kazetari, kriminologo eta ARGIAko kolaboratzaileak. Segurtasunaren industria ikertu eta Ertzaintzarekin duen lotura plazaratu du, La Ertzaintza que viene... [+]


Campi Bisenzioko GKN fabrikan batu dituzte langile borroka eta ekologismoa

2021eko uztailaren 9an jaso zuten kanporatze abisua Campi Bisenzioko GKN lantegiko 422 langileek. Biharamunean berean abiatu zuten fabrikaren okupazioa eta orduz geroztik bertatik dabiltza borrokan, deslokalizazioaren aurkako borroka zena bestelako industria eredu baten aldeko... [+]


Judith Bilelo Biachó
"Erakundeek ez digute lagunduko, guk geure hizkuntzan hitz egitea lortzen ez badugu"

Judith Bilelo Biachó gure artean izan zen iragan udazkenean, Garabideren Aditu programaren karietara. Ekuatore Ginean jaioa (Malabo, Bioko, 1975), bubi etniako kide da, bubiera hiztun eta hizkuntzaren aldeko militantea. Iraganaz bezainbat mintzo da orainaz, geroari... [+]


Eguneraketa berriak daude