Zabor gehiegi ekoizten dugu, tele-zaborra ikusten, eta jan ere...
Sano eta azkar, nire patrika argalduko litzateke, egunero zuenean bazkalduta.
Lasai, jendeak chef-a salara ateratzen ikusten duenean dena ahanzten du!
Zein da kartan sartzear zauden plateren balizko arrakastaren neurgailua?
Nik uste nuen arrakasta Michelin izarrean zetzala!
Ez esan kritikoa noiz etorriko zain bizi ez zarenik.
Ezjakina ez, enpresaburua behar du hainbeste laguneko taldea kudeatuko duenak!
Arrakasta gora eta arrakasta behera, zer arraio da arrakasta?
Horretarako jokatzen duzu etengabe zure izena?
Finalak irabazteko dira, baina galdu ere egin daitezke...
Joan urteko udaberrian idatzi nuen intsusari eskainitako aurreneko artikulua eta orduan iragarri nuen bezala, testu sorta baten aurrenekoa izan zen. Sendabelar honen emana eta jakintza agortzen ez den iturriaren parekoa dela nioen eta uste dut udaberriro artikulu bat idazteko... [+]
Amonak sarritan aipatu zidan badela arrain bat, garai batean kostaldeko herrietako sukalde askotan ohikoa zena. Arrain-zopa egiteko bereziki ezaguna omen zen, oso zaporetsua baita labean erreta jateko ere. Beti platerean oroitzen dut, eta beraz, orain gutxira arte oharkabeko... [+]
Lurrari begira jartzea zaila da. Kosta egiten da. Landareekin lan egiten duenak maiz haiek bakarrik ikusten ditu. Etekina, uzta, ekoizpena, mozkina, errebenioa, emana, azken zurienean “porru-hazia” bezalako hitzak dira nagusi lur-langileen hizkuntzan.
Duela hamabi urte pasatxo ezagutu zuten elkar Izaskun Urbaneta Ocejok eta Ainara Baguer Gonzalezek, ingurumen hezkuntzako programa batean lanean ari zirela. Garaian, lurretik hurbilago egoteko gogoa zuten biek, teoriatik praktikara pasa eta proiektu bat martxan jartzekoa... [+]
Cristóbal Balenciaga diseinatzailearen biografia kutsuko fikziozko telesaila egin du Moriarti hirukoteak, Disney+ plataformarentzat. Estreinakoa dute formatu horretan. Aitor Arregi eta Jon Garañorekin egin du hitzordua ARGIAk, Jose Mari Goenaga kanpoan baitzen,... [+]