Argia ikastolako zuzendariak esan du jantokitik abiatu dela "eredu horren alde egiteko erabakia". 3-16 urte bitarteko ikasleek probatuko dituzte sortu dituzten 210 menuak.
Tuterako Argia ikastolak menu ekologikoak eta gertukoak eskainiko ditu jantokian, proiektu baten barruan duten froga gisa. INTIA enpresaren eta Nafarroako Nekazaritza Ekoizpen Ekologikoaren Kontseiluaren helburua da ikastolako jantokian produktu freskoak, ekologikoak, lokalak, sasoikoak eta lehen mailako produktu hornituak sartzea, eredu-aldaketa praktikoa ekarri duen programa baten barruan.
Ikastolak 210 menu osatu ditu, eta 3-16 urte bitarteko ikasleek probatuko dituzte menu horiek. Navarra Sur hedabideak jakinarazi duenez, "osasunaren, hezkuntzaren, zaporearen, herriaren, aniztasunaren, freskotasunaren eta kolorearen" alde begira eginak dauden menuak dira. Gainera, klima-aldaketa geldiarazteko eta obesitateari eta gehiegizko pisuari aurre egiteko estrategiarekin bat datozela adierazi dute.