Euskal Herriko Garagardo Artisauen Azoka antolatu dute Villabonan

  • Bertako garagardoak ezagutaraztea da antolatzaileen helburua. Euskal Herriko 17 garagardogile bilduko dira.


2016ko martxoaren 31n - 12:20

Villabonako lau gaztek Euskal Herriko Garagardo Artisauen azoka antolatu dute apirilaren 2rako. “Euskal Herrian bertako garagardoak lantzen dituzten artisauak ezagutu ditugu, eta ez dira gutxi”.

Taberna eta denda gehienetan dagoen eskaintza eskasa dela konturatu dira, eta orokorrean jendeak ez dituela ezagutzen bertako garagardoak.

Gabezia horri erantzunez, bertako produktu artisauak ezagutarazteko, eta garagardogile artisauei bultzada emateko helburuarekin hasi ziren azoka antolatzen.

Artisauak berak azokaren protagonista

“Artisau bakoitzak bere stand-a edukiko du: artisaua bertan egongo da, eta artisauarekin hitz egiteko aukera izango da”, azaldu dute antolakuntzako kideek.

Hamazazpi garagardogile bilduko dira guztira, eta 50 garagardo mota dastatzeko aukera izango da goizeko 11:00etatik 23:00etara Villabonako Behar Zana pilotalekuan.

Edana soilik ez, jateko aukera ere izango da Segurako talogileen eta Batean enpresaren eskutik. Laguntzaile izan diren taberna batzuetan blues, rock, folk eta country doinuak ere entzun ahal izango dira azoka itxi ondoren.

Garagardo markak

1- Boga. Mungia

2- Mala Gissona. Oiartzun

3- Baias. Oiardo Urkabustaiz

4- Mattinada. Errenteria

5- Garagart. Gasteiz

6- Morlaco Beer. Iruñea

7- Drunken Bros. Bilbo

8- Black Bitch. Bilbo

9- Gar and Gar. Donostia

10- Urban Beer. Bilbo

11- Olbea. Agurain

12- Pagoa. Ergoien. Oiartzun

13- Falkeng Brewing. Gasteiz

14- Tito Blas. Mungia

15- Brew & Roll. Barañain

16- Garagardo Kompany. Iruñea

17-Byra. Gasteiz

 


Kanal honetatik interesatuko zaizu: Elikadura burujabetza
2024-04-14 | Garazi Zabaleta
Jakiak ehuntzen
Zangoza inguruan tokiko elikadura sistema eraikitzen

Zergatik doa mundu guztia Iruñera erosketak egitera, gure eskualdean elikagai asko ekoizten bada? Zergatik da hain zaila bailara hauetako produktuak bailara hauetako dendetan topatzea?”, galdera horiei eta beste zenbaiti tiraka hasi ziren lanean Zangoza aldean duela... [+]


Porrotak, ikasketak, baso jangarriak

Bidaia hau hasi nuenean, ikuspuntu erromantikoz imajinatzen nituen baso jangarriak: zuhaitz artean ibili, fruitu goxoak dastatu, loreak usaindu... baina baso jangarriek badituzte arantza ugari ere, porrotak, erratak... Gaur, ikasketa politak eskaini dizkidaten porrot horietako... [+]


"Eskolan ortu xume bat lantzeak testuingurua ematen digu planetan ditugun arazoez aritzeko"

Gasteizko Haur eta Lehen Hezkuntzako ikastetxeetako baratzeak ikertu ditu Iratz Pou EHUko ikasleak. Zenbat eskolek dute ortua? Nolako erabilera ematen diote, zein helburu eta asmorekin? Probetxu pedagogiko eta didaktikoa ateratzen al diote baratzeari? Pourekin eta Igone Palacios... [+]


2024-04-03 | Estitxu Eizagirre
Juanma Intxaurrandieta, ekonomia irakasle eta INTIAko kudeatzaile ohia
"Merkatu globalean elikagaien prezioa oso hauskorra da, zuzenean erosita egonkorragoa"

Elikagaien prezioak zergatik igo dira hainbeste? Nola ezartzen dira prezioak? Juanma Intxaurrandieta Nafarroako Unibertsitateko ekonomia irakaslea eta INTIAko kudeatzaile ohia da, egun erretiratua. Eli Pagolak Egonarria saioan egin dion elkarrizketan, hizkuntza arruntean eta... [+]


1.300 urtez, elkarrekin lurra landu eta bizi

Gaubea haranean, Tobillas herriaren alboan, Serna deitzen dioten nekazaritzarako lursail bat dago. Baina ez da baratze soil bat: historiak eta arkeologiak diote 1.300 urteko bizia duela eremu horrek. Herritarren langintza kolektibo baten emaitza izateaz gain, parada ematen du... [+]


Eguneraketa berriak daude